Regijsko prvenstvo mladih MB 2023 U12
Sistem igranja:
Švicar, 7 kol, tempo 20'+10''
Opis:
REZULTATI: https://chess-results.com/tnr719682.aspx?lan=1&art=1&rd=7&flag=30....... Regijsko prvenstvo bo izpeljana v soboto, 21.01.2023, v Domu krajanov Brstje-Ptuj, Belšakova ulica 20, 2250 Ptuj, s pričetkom ob 9:30 uri. 2) Starostne kategorije regijskih prvenstev (igralec/-ka lahko nastopi le v eni skupini): a) fantje do 8 let (rojeni 2015 in mlajši) h) dekleta do 8 let (rojena 2015 in mlajša) b) fantje do 10 let (rojeni 2013 in mlajši) i) dekleta do 10 let (rojena 2013 in mlajša) c) fantje do 12 let (rojeni 2011 in mlajši) j) dekleta do 12 let (rojena 2011 in mlajša) d) fantje do 14 let (rojeni 2009 in mlajši) k) dekleta do 14 let (rojena 2009 in mlajša) e) fantje do 16 let (rojeni 2007 in mlajši) l) dekleta do 16 let (rojena 2007 in mlajša) f) fantje do 18 let (rojeni 2005 in mlajši) m) dekleta do 18 let (rojena 2005 in mlajša) g) fantje do 20 let (rojeni 2003 in mlajši) n) dekleta do 20 let (rojena 2003 in mlajša) 3) Na regijskih prvenstvih mladih lahko sodelujejo vsi igralci in igralke šahovskih klubov in društev glede na ustrezno starostno kategorijo in regijsko pripadnost. Igralni čas fantov do 10 in do 12 let je 20 minut + 10 sekund/potezo, za vse ostale starostne kategorije pa je igralni čas 10 minut + 5 sekund/potezo. Igra se 7 ali 9 kol po švicarskem sistemu (če je sodelujočih manj, pa lahko tudi po ustreznem Bergerjevem sistemu – enokrožno ali dvokrožno). Tehnični izvajalec lahko smiselno združi posamezna prvenstva (npr. če je v kakšni skupini manj kot 5 prijavljenih), vendar mora razglasiti najboljše v vseh kategorijah. Prijave za nastop z navedbo osnovnih podatkov igralca/-ke (priimek in ime, datum rojstva, ime društva ali šole, tekmovalna skupina) se sprejemajo do srede, 18. 01. 2023 na elektronskem naslovu: sahakademija@hotmail.com ali black.white@siol.com, (Danilo Polajžer – tel.: 041 494 364).
Kontaktni podatki:
Danilo Polajžer, 041 494 364