Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Prijava na mladinska EP in SP

Vabilo k prijavi na evropska in svetovna mladinska prvenstva v standardnem šahu 2024

Evropsko prvenstvo za kategorije U8 - U18 bo potekalo v Pragi, od 21. avgusta do 1. septembra 2024 INFO. Svetovno prvenstvo za kategorije U14 - U18 bo organizirano v Florianopolisu v Braziliji, od 28. oktobra do 10. novembra 2024 INFO. Za svetovna prvenstva kategorij U8, U10 in U12 lokacija in termin še nista znana.

V skladu s Pravilnikom o uvrščanju na mladinska SP in EP je upravičenec/-ka za nastop na SP prvo uvrščeni-a iz DP, za nastop na EP pa drugo uvrščeni-a iz DP v svoji starostni kategoriji. Prvo uvrščeni-a se kot upravičenec/-ka lahko namesto za nastop na SP odloči z nastop na EP. V tem primeru se drugo uvrščeni-a kot upravičenec/-ka uvrsti na SP.

Upravičencem bo zagotovljeno brezplačno bivanje v dvoposteljni sobi.

Zaradi pravočasnega načrtovanja svojo namero o nastopu na EP oz. SP potrdite najkasneje do 15. maja 2024* v naslednjem OBRAZCU. V kolikor prvouvrščeni iz DP v tem roku ne podajo svoje odločitve ima pravico izbire drugouvrščeni. Predlagamo, da upravičenci kontaktirate med seboj, da čim prej dobimo končno listo.

*Udeležencem prvenstev v kategorijah do 8, 10 in 12 let bo rok prijave po potrebi ustrezno podaljšan po tem, ko bo FIDE objavila termin in lokacijo SP U8,10,12.

Obrazec v predvidenem roku izpolnite tudi tisti, ki se nameravate udeležiti EP ali SP kot neuvrščeni iz DP.

Seznam najvišje uvrščenih iz MDP 2024