Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Državno prvenstvo in Ljubljanski šahovski festival

Med 27. aprilom in 4. majem 2024, bo v Ljubljani potekalo 34. posamično DP v standardnem šahu za člane, članice, veterane, veteranke ter mladince in mladinke za leto 2024, hkrati z večdnevnim mednarodnim šahovskim festivalom »Ljubljana Chess Festival 2024«, na katerem bo predvidoma nastopilo do 200 šahistov vseh generacij iz različnih koncev sveta in ga bo mogoče spremljati z neposrednim prenosom preko interneta. Gre za nadgradnjo zdajšnjega enodnevnega ljubljanskega šahovskega festivala, ki je doma in v nekaterih sosednjih državah že lepo sprejet ter obuditev nekdaj tradicionalnega Ljubljana Open turnirja v standardnem šahu.

V osmih dneh se bo odvilo veliko spremljevalnih dogodkov, ki bodo na voljo obiskovalcem in predvsem mladim šahistom: turnirji v pospešenem in hitropoteznem šahu, šahovski seminarji, delavnice za otroke, otroški Zmajčkov turnir in šahovska simultanka.

Razpis DP
Razpis OPEN Ljubljana
Rezultati
Prenos Lichess