Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Športne igre mladih - šah

Športne igre mladih - največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike je prišla tudi k nam. Igre, ki so se začele kot druženje prijateljev na ulici, so v zadnjih dveh desetletjih in pol prerasle v množično zborovanje in zabavo otrok. V 26 letih je sodelovalo več kot dva in pol milijona otrok. Športne igre mladih so lani v Splitu gostile športnike iz več kot 40 držav.

Lani je bila prireditev v Splitu, kjer se je zaključila že 27. izvedba Športnih iger mladih, največje rekreativne športne prireditve v Evropi. Zaključne slovesnosti se je ob kopici uglednih predstavnikov iz vseh sfer športa udeležil tudi Aleksander Čeferin, ki je pohvalil prireditev in zagotovil, da jo bo kot prvi mož Uefe podpiral tudi v prihodnje. Projekt podpira tudi FIDE, predsednik mednarodne krovne šahovske organizacije Arkady Dvorkovich je namreč ambasador prireditve.

Z letošnjim letom se jim priključuje tudi Slovenija in Šahovska zveza Slovenije. Poleg ŠAHA se tekmuje še v naslednjih disciplinah: mali nogomet, ulična košarka, odbojka, tenis, namizni tenis, odbojka na mivki, rokomet, atletika - tek na 60 m in "Med dvema ognjema".

Kvalifikacijski turnirji se bodo igrali v štirih kategorijah: dečki in deklice do 15 let ter do 11 let.

Vsak otrok lahko igra na več kvalifikacijskih turnirjih.

Najboljši trije udeleženci se bodo uvrstili na državno prvenstvo, kjer se bodo lahko potegovali za prestižen finale v Splitu.

Za nastop ni potrebno, da je igralec iz regije v kateri so kvalifikacije izvedene.

PRIJAVNINE NI!

Prijave za vse regijske kvalifikacije potekajo preko naslednjega obrazca: PRIJAVNI OBRAZEC - KVALIFIKACIJE

Seznam kvalifikacijskih turnirjev v Sloveniji:
Spletna stran - Kvalifikacije v Sloveniji - ŠAH - Športne igre mladih

Spletna stran Športne igre mladih