Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Mitropa pokal 2024 - zaključen

V nemškem mestu Apolda se je zaključil Mitropa pokal za leto 2024.
Na tekmovanju se je borilo 10 ekip iz srednjeevropskih držav v odprti in ženski kategoriji. V obeh kategorijah sta prevladovali izjemno močni domači reprezentanci Nemčije. Drugo mesto v odprti kategoriji je osvojila Švica, medtem ko se je na tretje mesto uvrstila Češka . Srebrno odličje v ženski konkurenci je pripadlo Franciji, medtem ko je tretje mesto osvojila Švica.

Naši reprezentanci sta z izjemnim nastopom zaključili turnir na odličnem 5. mestu. V večjem delu tekmovanja sta močno konkurirali za stopničke. Še posebej navdušujoč je bil nastop zelo mlade fantovske ekipe, ki je tekmovanje začela kot 10. nosilka.
Poleg ogromno novih ratingških točk sta Matic Lavrenčič in Maksim Goroškov dosegla tudi normo za mednarodnega mojstra.
Naši so osvojil še priznanji za posamični rezultat glede na rating performance. Tretja najboljša sta bila Maksim Goroškov na 2. šahovnici in pri dekletih Vesna Mihelič na 4. šahovnici.

S temi odličnimi dosežki sta mladi ekipi odprli novo šahovsko leto z izjemnim začetkom in napovedali, da bo 2024 leto slovenskega šaha.

Rezultati člani
Rezultati članice

ČESTITKE VSEM!