Zapustil nas je Bogdan Hari Baja

V osemdesetem letu starosti je v septembru umrl častni član društva ŠD Pomgrad Bogdan Hari – Baja. Za šah je njega in starejšega brata Danila navdušil oče in ga je začel igrati pri petih letih. Še ne osemletni osnovnošolec je bil deveti na pionirskem republiškem prvenstvu. V mladinski konkurenci se je zavihtel do šestega mesta. Leta 1966 je postal stalni in zanesljiv član članske ekipe, ki je postavila v naslednjih letih soboški šah na slovenski šahovski zemljevid. Naslov mojstrskega kandidata je osvojil leta 1985. Leta 2013 smo naziv častni član podelili dvema zaslužnima članoma, in sicer sta ga prejela brata Danilo in Bogdan Hari, ki sta prve partije za soboško društvo v članski konkurenci odigrala že daljnega leta 1956 na tekmovanju mestnih reprezentanc v Trbovljah in sta pozneje dosegla številne odmevne uspehe. Baja je ostal šahovsko aktiven vse do epidemije Covida, ki je tudi njemu pustila negativne zdravstvene posledice. Na žalost so se zdravstvene težave nato stopnjevale in je 14. septembra za zmeraj zatisnil oči. Vsi, ki smo ga poznali, ga bomo ohranili v lepem spominu, saj je bil tudi kot človek zelo pozitivna oseba.