Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Vabilo k raziskavi - povezanost med kvaliteto spanja in kvaliteto šahiranja

Vabilo k sodelovanju v inovativni raziskavi "Povezanost med kvaliteto spanja in kvaliteto šahiranja"

Dragi šahisti,

Šahovska zveza Slovenije v sodelovanju z Ekonomsko fakulteto Univerze v Ljubljani in Univerzitetnim kliničnim centrom Ljubljana vabi šahiste z ELO ratingom nad 2000 in starostjo nad 18 let k sodelovanju v pionirski raziskavi, ki preučuje povezanost med kvaliteto spanja in kvaliteto šahiranja.

Kaj boste v okviru raziskave počeli?
• Nošenje prstana, ki meri kvaliteto spanja: S pomočjo naprave Oura Ring boste spremljali različne parametre spanja, kot so REM faze, učinkovitost spanja, motnje spanja, srčni utrip in druge spremenljivke. Nošenje prstana je popolnoma nemoteče.
• Izpolnjevanje kratkih anket: Dvakrat na dan boste preko mobilne aplikacije Expiwell odgovarjali na kratka vprašanja (2 min) o svojem dnevnem počutju in aktivnostih.
• Končna anketa: Ob koncu raziskave boste izpolnili podrobnejšo anketo (10 min) o svoji delovni situaciji in psiholoških lastnostih.

Zakaj sodelovati?
• Vaše sodelovanje bo prispevalo k razumevanju povezanosti med kvaliteto spanja in kognitivnimi sposobnostmi, strateškim razmišljanjem, kvaliteto igranja šaha in splošnemu dobremu počutju. Rezultati bodo koristili tako širši šahovski skupnosti, kot vam osebno saj vam lahko pomagajo načrtovati aktivnosti, ki bodo izboljšale vašo šahovsko moč.

Kako se pridružiti?
• Prijavo lahko oddate preko elektronske pošte: jure.andolsek@ef.uni-lj.si ali jana.krivec@fuds.si do 15. februarja 2024
• Pri prijavi prosim okvirno navedite katere turnirje in kdaj se nameravate udeležiti.
• O vseh nadaljnjih korakih in navodilih vas bomo osebno obvestili. Za vso logistiko bo poskrbljeno.
• Če za vašo odločitev potrebujete kakršnekoli dodatne informacije, nas prosim kontaktirajte. Zagotavljamo, da bomo z vašimi podatki ravnali skrbno in zaupno. Raziskava je anonimna, zanimajo nas le agregatni podatki.

Veselimo se vašega sodelovanja in želimo, da s to izjemno priložnostjo, skupaj prispevamo k znanstvenemu razumevanju povezave med spanjem in šahom!