Tata Steel 2024 brez Carlsena

Tradicija kraljevske igre v Wijk aan Zeeju sega že v leto 1938. Postopoma je šahovsko dogajanje v ribiški vasici preraslo v elitni mednarodni dogodek, t.i. šahovski Wimbledon, ki ga že več let podpira indijski jeklarski gigant Tata Steel. Na letošnjem turnirju nastopa 14 šahistov. Ljubitelji šaha bodo zagotovo pogrešali Magnusa Carlsena, ki ni več toliko osredotočen na klasični šah, ampak daje poudarek drugim zvrstem. Po daljšem premoru se vrača v šahovsko areno svetovni prvak Ding Liren. Ob njem se za najvišjo lovoriko potegujejo še udeleženci naslednjega turnirja kandidatov Nepomnjašči, Firouzja, Vidit, Gukesh in Praggnandhaa ter vrsta vrhunskih velemojstrov, med njimi tudi lanski zmagovalec Giri in svetovna prvakinja Ju Wenjun. Vzporedno z glavnim dogodkom poteka kvalifikacijski turnir, iz katerega si prvourvščeni pribori nastop na naslednjem masters turnirju. Pričetek je 13. januarja ob 14.00.

Prenos Chess24
Rezultati Tata Steel Masters