Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Notranjska SŠŠ vpisuje v 2. letnik

NOTRANJSKA SŠŠ VPISUJE V 2. LETNIK
- Regijski center Ljubljana -

Ljubljana. Notranjska srednja šahovska šola (v nadaljevanju SŠŠ), ki poteka pod okriljem ŠD Vrhnika, se pričenja v ponedeljek, 25. septembra 2023 ob 16:30 v prostorih Šahovskega doma v Ljubljani, Bravničarjeva ul. 13.

Na programu je 2. letnik triletnega ciklusa. Doslej je Notranjska SŠŠ končala že 10 triletnih ciklusov, med učenci te šahovske šole pa so bili nekateri znani slovenski šahisti, zdaj že mojstri, mednarodni mojstri (Primož Šoln, Jure Zorko, Niko Praznik, Zala Urh) in celo najmlajši slovenski velemojster Jan Šubelj.
V 2. letniku bomo obravnavali teoretske in praktične končnice 1 in pozicijsko igro 1, od uvodnih pojmov pa do bolj zahtevnih pozicijskih tem. Med preučevanjem pozicijskih tem bomo analizirali številne polodprte in zaprte otvoritve skozi cele partije.
Vabim vas v skrivnostni svet šahovske igre na nivoju, ki presega začetniško znanje in ki bo pomagal nadgraditi vaše sedanje šahovsko znanje in razumevanje šaha. SŠŠ poteka pod vodstvom zaslužnega učitelja za SŠŠ Antona Praznika, sicer mojstra in trenerja FIDE.
Vsak semester obsega 12 štiriurnih srečanj (šolska ura, 45 minut). K vpisu vabimo kandidate, ki so že obiskovali prvi letnik SŠŠ, lahko pa se prijavijo tudi novi šahisti, ki imajo ustrezno predznanje. Udeležba v SŠŠ ni vezana na klubsko pripadnost. Vse gradivo je zajeto v knjigi Antona Praznika: Končnice in pozicijska igra 1, ki ga učenci kupijo ob vpisu v Šolo po ceni 25,00 EUR. 2. letnik obsega 2 semestra, šolnina za obiskovanje enega semestra je 140,00 EUR.

Pogoj za izvedbo šah. šole je, da se vpiše vsaj 6 učencev!
Pomembno je, da je ena glavnih nalog SŠŠ, poleg tega, da učence marsičesa nauči, navajanje na samostojni študij šahovske teorije. Tekom celega letnika rešujejo učenci naloge iz kombinacij in končnic za 2. letnik. Ob zaključku letnika pišejo učenci teste iz končnic in pozicijske igre in dobijo po opravljenem letniku diplomo.

Informacije in vpis so preko E-maila: praznik.anton@gmail.com tel.: (041) 257 - 176.

Vljudno vabljeni!
Anton Praznik