Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Usposabljanje za 1. in 2. stopnjo strokovnih delavcev v šahu

ŠZS namerava razpisati in izvesti program usposabljanja za strokovno delo v športu – za treniranje v šahu na 1. in na 2. stopnji. Program na 1. stopnji obsega 80 ur, od tega bo ŠZS izvajala program posebnih vsebin, ki obsega 58 ur. Program na 2. stopnji obsega 100 ur, od tega bo ŠZS izvajala program posebnih vsebin, ki obsega 80 ur.

Cena programa posebnih vsebin na 1. stopnji znaša 300 EUR, cena programa posebnih vsebin na 2. stopnji znaša 400 EUR. Program bo potekal kombinirano, v živo in po spletu, s pričetkom v letu 2023. Vsak posamezni program bo izveden, če bo prijavljenih najmanj 10 udeležencev.

Zainteresirani izpolnite prijavo v naslednjem OBRAZCU, najkasneje do 1. septembra 2023.

22 ur obveznih vsebin za 1. stopnjo lahko opravite na spletnem tečaju obveznih vsebin od 3. do 10. oktobra, ki ga bo izvedla Fakulteta za šport. Več o programu obveznih vsebin na FŠ.

Pogoji za vključitev v program 1. stopnje:
- Starost najmanj 18 let;
- Dosežena najmanj V. stopnja izobrazbe;
- III. moška oziroma I. ženska kategorija ali FIDE rating 1500 ali 7. stopnja pedagoške izobrazbe.

  • Pogoji za vključitev v program 2. stopnje:
  • Opravljena strokovna usposobljenost prve stopnje, pridobljena po programu usposabljanja za šah – standardni, šah – pospešeni, šah – hitropotezni;
  • Šahovski FIDE rating 2100 (1x v karieri, upoštevajo se uradni podatki FIDE od leta 2000 naprej) ali naziv MK ali žFM.

Usposobljenost je obvezna za vse, ki izvajajo šahovske treninge. Skladno z Zakonom o športu ima pravico do dela v športu izključno tisti športni delavec, ki je ustrezno izobražen ali strokovno usposobljen ter vpisan v Razvid izobraženih in strokovno usposobljenih delavcev v športu.

Eden izmed pogojev za prijavo kluba na razpis za sofinanciranje programov v matični občini je, da imajo usposobljen strokovni kader (vsaj eno osebo). Razvid izobraženih in strokovno usposobljenih delavcev v športu je objavljen na naslednji spletni strani pod poglavjem »Dokumenti«.

Vse kar morate vedeti, če želite delati v športu - Olimpijski komite Slovenije (olympic.si).