Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Državno prvenstvo za kadete in mladince v hitrih disciplinah

V Rogaški Slatini je med 30. junijem in 2. julijem potekalo DP za kadete in mladince v hitrih disciplinah. Prvi dan je bilo na vrsti ekipno tekmovanje v pospešenem tempu. Pri mladincih je naslov osvojil ŠK Ljubljana Tajfun (Goroshkov, Olenik Čampa, Glavač), ki je dobil vse dvoboje, pred ŽŠK Maribor Poligram in ŠD Domžale. Ekipne mladinske prvakinje so članice Celjskega ŠK (Hercog, Rožmanec, Javornik), sledita jim ŠD Domžale in ŽŠK Maribor Poligram.

Posamično lovoriko med mladinci v pospešenem šahu je osvojil Matic Lavrenčič (ŽŠK Maribor Poligram) s 7 točkami iz 9 partij, drugi je bil Jan Marn (ŽŠK Maribor Poligram), tretji pa Rudi Olenik Čampa (ŠK Ljubljana Tajfun). Pri dekletih je bila najuspešnejša Pia Rožmanec (Celjski ŠK) 4,5/5 pred Nušo Hercog (Celjski ŠK) in Niko Potočar (ŠK Dolenjske Toplice).

Zadnji dan so se mladi pomerili še v hitropoteznem tempu. Ekipni prvaki so mladinci ŽŠK Maribor Poligram (Marn, Lavrenčič, Centrih), drugi je Celjski ŠK in tretji ŠK Ljubljana Tajfun. Pri dekletih sta nastopili le dve ekipi, zmagal je Celjski ŠK (Rožmanec, Javornik) pred ŽŠK Maribor Poligram. V posamični konkurenci si je med mladinci prvo mesto priboril Maksym Goroshkov (ŠK Ljubljana Tajfun) 4,5/6, drugi je Matic Nareks (Celjski ŠK), tretjo lovoriko je osvojil Matic Lavrenčič (ŽŠK Maribor Poligram). Najuspešnejši med kadeti je bil Rudi Olenik Čampa (ŠK Ljubljana Tajfun) 10/11, podprvak je Nik Javornik (Celjski ŠK), tretje mesto je pripadlo Binetu Markošku (ŠD Domžale). Kadetinje in mladinke so igrale v isti skupini. Najboljša je bila Nuša Hercog (Celjski ŠK) s popolnim izkupičkom 7/7, druga je Pia Rožmanec (Celjski ŠK) in tretja Lucy Brinovec (ŠK Žalec), ki je bila najuspešnejša do 16 let.

SPLETNA STRAN
FOTOGALERIJA