Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

14. Portorož open zaključen

Uspešno se je zaključil še en tradicionalni turnir Portorož Open, ki se je odvijal od 15. do 22. julija. V hotelih Bernardin se je tokrat pomerilo skoraj 100 igralcev v dveh kategorijah - open turnir in kadeti.

Na odprtem delu turnirja je zlato prepričljivo osvojil Dragiša Blagojević (7.5) iz Črne gore, sledi mu odlični slovenski mladi talent Jernej Kozlovič (6.5), ki še ni dopolnil 14 let in si je poleg medalje izboril tudi skoraj 100 ratinških točk. Na tretje mesto se je s prav tako 6.5 točkami, a slabšimi dodatnimi kriteriji zavihtel Jakub Suliburski (Poljska).
Najboljša ženska je bila Myroslava Hrabinska (Ukrajina) z 5,5 točkami. Slovenci so se na turnirju dobro odrezali, med najboljših 10 so tudi Matjaž Pirs, Rudi Olenik Čampa in Niko Praznik.

Na kadetskem delu turnirja je nastopilo 10 igralcev. Povedel je Jakob Kovačič s 7 točkami, sledita pa mu še Fedor Zhabinskii in Benjamin Ušaj.

Več rezultatov lahko najdete na Chess-Results.