Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Praznovanje Mednarodnega dneva šaha pri nas

ŠD Ptuj dobrodelno
»Prave poteze rešujejo življenja«. S tem geslom so se v ŠD Ptuj letos odločili počastiti mednarodni dan šaha, 20. julij. Ob promociji šahovske igre so predstavili še šah za slepe in slabovidne, vse skupaj pa nadgradili s humanitarno noto - krvodajalsko akcijo, ob kateri so prisotni bili povabljeni k igranju šaha.
šah

Šahovski klub Slovenska Bistrica
V Slovenski Bistrici so pripravili pravo šahovsko poslastico za najmlajše, ki je potekala kar 3 dni. Cela vrsta mladih nadobudnežev je spremljala zabavno predstavitev šaha, odigrali so simultanko, vse skupaj pa so seveda začinili s turnirjem.
šah

Domžalčani v kopalkah
V Domžalah Mednarodni praznik šaha 20. julij sovpada s Poletnim šahovskim taborom, ki ga pripravlja Šahovsko društvo Domžale. Običajno poteka v prostorih društva, pa tudi na bližnjem kopališču. Tako je bilo tudi letos, tako da so lahko mladi udeleženci kopanje združili s šahovskimi vajami na prostem.
šah

Trbovlje praznuje na strehi
V okviru prireditev Mednarodnega dneva šaha je Šahovski klub Rudar Trbovlje skupaj z ZMŠT organiziral ŠAH NA STREHI, ki je potekal 22. julija s pričetkom ob 9:30, na strehi Zavoda za mladino in šport. Turnirja se je udeležilo 18 šahistov. Igrali so v dveh skupinah. Čeprav so bile vremenske razmere na trenutke neugodne, saj je bilo sonce zelo močno, so šahisti vztrajali do konca. Lepa in inovativna promocija igranja šaha na prostem.

šah

Kovačkov inštitut praznuje sladko V sredo, 19.julija in v četrtek, 20.julija sta se odvila dva mini turnička, ki ju je organiziral Kovačkov inštitut v Šmarci. Turnirja so se udeležili otroci, ki obiskujejo šahovsko dejavnost, ki poteka skozi vse leto. V sredo se jih je udeležilo sedem otrok in v četrtek osem otrok. Vsi otroci so prejeli sladka darila.
Mladi šahisti so bili seznanjeni, da praznujemo Dan šaha, tako da smo se spomnili na ta dogodek in ga proslavili z dobro in pošteno odigranimi igrami. Šahovski sodnik je bil Marko Ribičič.