Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Slovo Pavle Košir (1942 - 2023)

V 82. letu starosti se je poslovila Pavla Košir iz Most pri Komendi, dolgoletna članica Šahovskega društva Domžale. Pavla je še pred prestopom v vrste domžalskega društva v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja sodila med najboljše šahistke v Sloveniji, kar je dokazala z dvema naslovoma republiške prvakinje. Za Domžale je najprej uspešno nastopala na ženskih deskah v takratni prvi zvezni ligi, še naprej pa je dosegala tudi posamične uspehe, za katere je bila leta 1984 nagrajena z nazivom mojstrice. Kot nepogrešljiva članica na ekipnih tekmovanjih je kasneje Domžalam v samostojni Sloveniji večkrat pomagala tudi do državnega naslova med članicami. Kot upokojenka je na različnih tekmovanjih uspešno zastopala tudi društva upokojencev in invalidov Kamnik. Pogrešali jo bomo.

Pogreb bo v torek, 11. julija 2023 ob 16. uri na pokopališču v Komendi. Žara bo na dan pogreba od 10. ure dalje v tamkajšnji poslovilni vežici.

(foto: Franc Poglajen)