Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Zapustil nas je Mladen Tancer starejši (1930 – 2023)

Konec aprila je med mariborskimi šahisti odjeknila žalostna vest: v 93. letu starosti zapustil nas je mag. Mladen Tancer, eden dojaenov mariborskega šaha, dolgoletni član ŽŠK Maribor Poligrama. Magister Mladen Tancer je svojo življenjsko pot posvetil pedagoškemu delu, precej svojega prostega časa pa tudi kraljevski igri. Bil je zelo aktiven na področju šolskega šaha in predvsem uvajanja šaha v šolske sisteme. Tozadevno je aktivno sodeloval najprej s Šahovsko zvezo Jugoslavije, pozneje tudi s Šahovsko zvezo Slovenije.
Med mariborskimi šahisti pa je bil najbolj znan kot vrhunski šahovski sodnik, z najvišjim naslovom mednarodni šahovski sodnik. Sodil je nekaj najprestižnejših turnirjev v Mariboru, tudi Pirčeve memoriale. Nepozabne bodo ostale zaključne prireditve teh turnirjev, kjer nam je praviloma postregel z neverjetnimi in nadvse zanimivimi statistikami, ki jih je skrbno pripravljal med turnirjem. Mladen Tancer starejši že dolgo časa ni bil aktiven v šahovskem dogajanju, ki pa ga je skrbno in z veseljem spremljal.
Pogrešali ga bomo!