Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Dušan Mes predlagan za predsednika ŠZS

V petek, 10. marca je bila 20. seja UO ŠZS. Upravni odbor predlaga kot kandidata za predsednika Zveze v naslednjem mandatnem obdobju 2023-2027 Dušana Mesa, dosedanjega podpredsednika ŠZS, generalnega direktorja Slovenskih železnic (glavni sponzor ŠZS). Občnemu zboru so predlagani tudi kandidati za organe ŠZS: za člane Upravnega odbora, Nadzornega odbora in Disciplinske komisije. Predlog organov ŠZS si lahko ogledate na tej povezavi.

Predstavljeni so bili tekmovalni dosežki iz zadnjega obdobja, med katerimi izstopata dva mlada šahista (Jan Šubelj je osvojil GM normo, Matic Lavrenčič pa IM normo). Na seji sta bili potrjeni reprezentanci za srednjeevropski pokal Mitropa in seznam perspektivnih mladincev in mladink. ŠZS bo na SP za kadete in mladince v hitrih disciplinah financirala nastop petim izbranim tekmovalkam in tekmovalcem.

Za odlično organizacijo članskega EP 2022 v Termah Čatež je Šahovska zveza dobila posebno priznanje od Evropske šahovske zveze. Na isti lokaciji je bilo februarja izvedeno mladinsko DP. Potrjena je bila kandidatura ŠZS za organizacijo EP za člane v pospešenem in hitropoteznem šahu (december 2023).

Več si lahko ogledati v zapisniku.
Program 2023 - 2027
Spletna stran občnega zbora ŠZS