Webinar o starševski podpori mladim šahistom

Zadnji letošnji webinar bomo posvetili zavedanju in razmišljanju staršev o podpori, ki naj jo nudijo svojim otrokom na šahovski poti.

Šah je miselna igra s primesmi športa, psihologije, logike, znanosti in umetnosti. To pomeni, da šahist v vsaki partiji šaha med seboj usklajuje različne discipline in jih intenzivno doživlja. Še posebej pri mladih pa šah zaradi svoje izrazito psihološke narave zahteva nenehno reševanje čustvenih izzivov, zato je zelo pomembno, da starši svojim otrokom nudijo ustrezno podporo.

Kakšna naj bo starševska podpora mladim šahistkam in šahistom nam bo skozi strokovni pristop razkrila tokratna gostja webinarja Urška Kranjc Jakša, doktorska kandidatka na področju zakonske in družinske terapije ter predsednica Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije. Že več let je aktivna zakonska in družinska terapevtka, mediatorka v družinskih zadevah ter izvajalka delavnic za šole in podjetja na področju duševnega zdravja, nasilja, komunikacije in obvladovanja stresa. Pri svojem terapevtskem in raziskovalnem delu se posebej osredotoča na starševstvo in mladostništvo. Rada dela zlasti z mladostniki in z njimi odkriva priložnosti in pasti, ki jih prinaša odraščanje. Psihosocialno podporo je nudila tudi več perspektivnim mladim športnikom in glasbenikom za lažje obvladovanje njihovih izzivov. Urška je tudi mama nadarjeni mladi šahistki Emi.

Starše vabimo, da se nam pridružijo in nam prisluhnejo, predvsem pa da z nami delijo svoje izkušnje, mnenja in vprašanja.

Vabljeni v petek, 22. decembra 2023 ob 18. uri, v spletno šahovsko sobo na povezavi: https://arnes-si.zoom.us/j/98887410422 ali pa: Meeting ID: 988 8741 0422

Povezava na spletno stran: https://goldenchess.si/webinar-o-podpori-starsev-mladim-sahistom/

Šahovski pozdrav, ekipa TAJFUN-ŠK Ljubljana