Zaključene so lige VZHOD za leto 2023

V nedeljo 21.10. so se zaključile vse tri članske lige vzhod. II. članska liga vzhod je potekala med sobotami od 02.09. , I. in III. članska liga vzhod pa sta se pričeli v vikendu od 15.09. do 17.09.

I. članska liga vzhod
Na I. članski ligi vzhod se je, za stopničke in uvrstitev na prestižno Državno člansko ligo 2024, borilo 10 ekip. Zmagala je ekipa ŽŠK Maribor Poligram 2 z 17 meč točkami. Z eno meč točko zaostanka se je na drugo mesto uvrstila ekipa ŠD Gornja Radgona, ki si je priborila tudi uvrstitev na Državno člansko ligo v prihodnjem letu. Na tretjo stopničko se je uvrstil ŠK Slovenj Gradec z 15 meč točkami.

II. članska liga vzhod
Na II. članski ligi vzhod je nastopilo 10 ekip. Na prvo mesto se je uvrstila ekipa ŠK Rudar Trbovlje z 16 meč točkami, ki se je prav tako kvalificirala v I. člansko ligo vzhod 2024. Na drugo stopničko, s 13 meč točkami, je stopila ekipa ŠD Ruše.Prav tako 13 meč točk je dosegla ekipa ŠK Milan Majcen Sevnica, ki je zaradi nižjih šahovskih točk dosegla 3. mesto.

III. članska liga vzhod
Na III. članski ligi vzhod je nastopilo kar 13 ekip. Na prvo stopničko in II. člansko ligo vzhod 2024 se je uvrstila ekipa ŠD Fram s 13 meč točkami. Z enakim številom meč točk, a slabšimi dodatnimi kriteriji je drugo mesto zasedla ekipa KOŠK Dravograd. Na tretjo stopničko je z 9 meč točk stopila ekipa ŠK Impol Sl. Bistrica.