Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Slovenski obsojenci med top 6 na svetu

Rezultati, 12.10.2023

V četrtek, 12. oktobra so se v polfinalu Svetovnega ekipnega prvenstva zapornikov, slovenski obsojenci uvrstili na izjemno 3. mesto, kar jih v skupnem seštevku postavlja na delitev 5. do 6. mesta.
Polfinale je bil razdeljen na dve skupini iz desetih ekip, ki so se v kvalifikacijskem delu uvrstile na prvi dve mesti. V kvalifikacijskem delu so bile ekipe razdeljene na deset skupin.

Uradna stran
Chess.com
Rezultati - Chess-Results
Prenos v živo

Najava, 11.10.2023

V sredo, 11. oktobra je na platformi Chess.com potekal prvi del 3. svetovnega spletnega prvenstva zaprtih oseb v okviru programa "Chess for Freedom". Eden izmed pomembnih motivov tega projekta je, da bi udeleženci skozi šah dobili možnost samouresničitve in razvoja, ki so bistveni predpogoji, da lahko zavestno gradijo svojo prihodnost po osvoboditvi. Znano je, da šah razvija mnoge odlike mišljenja in osebnosti.
Skupno je nastopilo 118 ekip iz 50 vsega sveta, Slovenijo zastopata 2 ekipi v odprti konkurenci (v skupinah 6 in 3). Slovenija 1 se je z drugim mestom v skupini uvrstila v polfinale. Ekipo sestavljajo štirje obsojenci, ki igrajo tempo 10 minut s 5 sekund dodatka.

Uradna stran
Chess.com
Rezultati - Chess-Results
Prenos v živo