Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Tajfun-ŠK Ljubljana z novinarsko konferenco pred pričetkom evropskega klubskega pokala

Približuje se letošnji največji klubski šahovski dogodek v Evropi – evropski klubski pokal, ki bo od 3. do 9. oktobra potekal v sosednji Avstriji. Na pokalu se bo za najvišja mesta, tako v ženski kot moški konkurenci, boril tudi slovenski klub Tajfun – ŠK Ljubljana.

V moški konkurenci klub zaseda visoko 4. mesto na štartni listi (s povprečnim ratingom klubskih igralcev kar 2661), vsega skupaj pa je prijavljenih 69 ekip. Udarno ekipo velemojstrov bo vodil naš najboljši slovenski šahist Luka Lenič. Postava ekipe: 1. deska 2725 – Erigaisi Arjun iz Indije 2. deska 2668 – Šarić Ivan iz Hrvaške 3. deska 2677 – Sarin Nihal iz Indije 4. deska 2645 – Volokitin Andrei iz Ukrajine 5. deska 2548 – Predojević Borki iz Bosne in Hercegovine 6. deska 2615 – Markus Robert iz Srbije 7. deska 2633 – Lenič Luka 8. deska 2518 – Šebenik Matej

Sicer pa bo boj za odličja zelo napet, saj je letošnji evropski klubski pokal eden najmočnejših v zgodovini. Prvi nosilci so CSU ASE Superbet iz Romunije pod vodstvom svetovno znanega trenerja Ivana Sokolova, ki je na nedavni šahovski olimpijadi ekipo mladih Uzbekistancev popeljal do zlatega odličja. Na njihovi 1. deski bo igral nekdanji svetovni prvak Anand. Glavna zvezda tekmovanja bo zagotovo Magnus Carlsen, ki igra za norveško ekipo Offerspill Chess Club.

Ženska ekipa bo letos že drugič nastopila na evropskem klubskem pokalu. Ekipa se je za tokratni nastop okrepila z ukrajinsko velemojstrico Marijo Muzychuk, nekdanjo svetovno prvakinjo, ki bo vodila ekipo na 1. deski. Sledijo ji naša domača dekleta: na 2. deski najboljša slovenska šahistka Laura Unuk, na 3. deski mladinka Zala Urh, ki se že zelo od blizu spogleduje z nazivom velemojstrice, na 4. deski bodoča zdravnica Teja Vidic in na 5. deski letošnja državna prvakinja Petra Kejžar. Dekleta so osma na štartni listi prvenstva, kjer sicer nastopa 17 ekip.

Prvenstvo lahko spremljate na: http://chess-results.com/tnr667141.aspx?lan=1&art=0&turdet=YES&flag=30&fbclid=IwAR3RcT0xa-0PXP6-bdP_CrWbGOe6IxwEmFBI2_RExUVBxQ8cs9Wd_v-Y9Vs