Obvezno protidopinško e-izobraževanje

Športnike in trenerje ponovno pozivamo, da opravite protidopinško e-izobraževanje. Za pridobitev tekmovalne licence, za športnike od vključno 14. leta, je pri posamezni NPŠZ zahtevano opravljeno protidopinško e-izobraževanje ALPHA (novo ime izobraževanje ADEL), ki ga predpisuje Slovenska antidoping organizacija (SLOADO), pri čemer mora športnik pridobljeni certifikat o e-izobraževanju priložiti vlogi za pridobitev tekmovalne licence (velja za šahiste stare med 14 in 50 let).

Veljavnost protidopinškega izobraževanja je 2 leti, povezavo in vse potrebne informacije dobite na spletni strani Slovenske protidopinške agencije SLOADO https://www.sloado.si/ vključno z navodili, ki jih najdete TUKAJ. Vsa informacijska in izobraževalna orodja so na voljo v slovenskem jeziku.
Zaradi novosti, ki je v kratkem času težko izvedljiva je v veljavi prehodno obdobje do 31.12. 2021, kar pomeni, da morajo NPŠZ oziroma športniki to obveznost izpolniti najkasneje do konca leta.

E-izobraževanje o osnovah protidopinških vsebin je obvezno za športnike starejše od 14 let https://www.sloado.si/kategorija/izobrazevanje-sportniki, kot tudi za trenerje (ne glede na starost) https://www.sloado.si/kategorija/izobrazevanje-trenerji. Po opravljenem e-izobraževanju si shranite certifikat.

Povezava do E-izobraževanja