Svetovno prvenstvo v hitrih disciplinah

Rezultati 30.12.
Hitropotezno svetovno prvenstvo je osvojil Magnus Carlsen, ki je zbral 16 točk iz 21 partij. Tako ima nenadkriljivi Norvežan naslove tako v standardnem kot tudi v pospešenem in hitropoteznem tempu. Pri ženskah je postala zmagovalka Kazahstanka Bibisara Asaubajeva s 13 točkami iz 17 partij.

Chess results

Rezultati 28.12.
Svetovni prvak v pospešenem tempu je postal Magnus Carlsen, ki je v 13 krogih zbral 10 točk. V ženski konkurenci sta prvo mesto z 8,5 točkami iz 11 partij delili domačinka Dinara Sadvakasova in Kitajka Tan Zhongyi. Po podaljšku je prvo mesto pripadlo kitajski predstavnici.

Chess results

Najava 26.12.
Kazahstan je po 10 letih znova prizorišče svetovnega prvenstva v pospešenem in hitropoteznem šahu. Tekmovanje bo potekalo med 26. in 30. decembrom v odprti in ženski konkurenci. Obeta se pravi spektakl, saj nastopa vrsta najboljših šahistov in šahistk na čelu z Magnusom Carlsenom in Aleksandro Kostenjuk. V odprti konkurenci je prijavljeno 178 šahistov, od tega kar 133 z nazivom GM, med 98 šahistkami jih ima 16 naslov GM. Pričetek tekmovanja je 26. decembra ob 10.00.

Uradna stran
Chess24 - open rapid