Evropsko mladinsko prvenstvo 2022

Rezultati 16.11.

Na EP za mlade so naši dosegli 3 uvrstitve v prvo šestnajsterico. Jan Šubelj je do 18 let 6 točkami končal na 11. mestu. Z enakim točkovnim izkupičkom je bil Matic Lavrenčič 12. do 14 let. Vesna Mihelič je med dekleti do 16 let s 5,5 točkami zasedla 16. mesto. Med prvo polovico udeležencev so se uvrstili še: Anja Beber z 21. mestom pri dekletih do 12 let, Taja Guid (37.) pri dekletih do 14 let, Jan Marn (42.) do 18 let in Leon Škrbec (48.) do 16 let. Uspešno so nastopili tudi Zarja Gomboši (33.) in Vita Prelog (40.) pri dekletih do 8 let, Maksim Krajnc (54.) in ** Svit Gomboši (61.) do 8 let, Jernej Kozlovič (81.) do 14 let, Pika Radej (68.) pri dekletih do 16 let, Aleks Centrih (69.) in Simon Bradač (99.) do 16 let ter Pia Marie Ružič** (45.) pri dekletih do 18 let.

Chess results SLO

Čestitke vsem našim udeležencem!

Najava 5.11. V Turškem mestu Antalya, od 5. do 15. novembra, poteka Evropsko mladinsko prvenstvo. Nastopa kar 1000 igralcev iz 46 držav. Slovenijo zastopa 16 mladincev. Kolo se prične vsak dan ob 13:00 po slovenskem času.

Slovenijo zastopajo: Zarja Gomboši, Vita Prelog, Anja Beber, Taja Guid, Vesna Mihelič, Pika Radej, Pia Marie Ružič, Svit Gomboši, Maksim Krajnc, Matic Lavrenčič, Jernej Kozlovič, Leon Škrbec, Aleks Centrih, Simon Bradač, Jan Marn in Jan Šubelj ter trenerja Martin Kodrič in Jadran Hlad. Naši mladi so opremljeni s črnimi in belimi reprezentančnimi majicami.

Prenos partij v živo je zagotovljen za prvih 10 šahovnic v vsaki kategoriji:
Chess-results
Spletna stran prvenstva