Soglasje k uporabi piškotkov.
Soglašam Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Nov uspeh za slovenski šah - izboljšanje kriterijev za kategorizacijo

Obveščamo vas, da je Strokovni svet Republike Slovenije za šport (v nadaljevanju SSRSŠ) na 12. redni seji 15. 12. 2020 potrdil revidirane Pogoje, pravila in kriterije za registriranje in kategoriziranje športnikov v Republiki Sloveniji (v nadaljevanju kriteriji), ki so stopili v veljavo s 1. 1. 2021.

Izboljšanje kriterijev je posledica večletnih prizadevanj pristojnih na ŠZS in pomeni velik korak za šah.

Revidirani kriteriji SSRSŠ za šah se nahajajo v prilogi, objavljeni pa so tudi na spletni strani OKS-ZŠZ https://www.olympic.si/sportniki/registracija-in-kategorizacija

Izpostavljamo najpomembnejše:

Športnik perspektivnega razreda – šah standardni
Trajanje 2 leti

ml., ml.čl. SP
• osvojeno 1. do 32. mesto za posameznike, če je to v 1/2 uvrščenih (po starem 1. do 16. mesto)
• osvojeno 1. do 16. mesto za ekipe, če je to v 1/2 uvrščenih (po starem 1. do 8. mesto)

ml. EP
• osvojeno 1. do 16. mesto za posameznike, če je to v 1/2 uvrščenih (po starem 1. do 8. mesto)
• osvojeno 1. do 8. mesto za ekipe, če je to v 1/2 uvrščenih (po starem 1. do 4. mesto)

Športnik perspektivnega razreda – šah pospešeni in hitropotezni
Trajanje 2 leti

ml. SP
• osvojeno 1. do 16. mesto za posameznike, če je to v prvi 1/3 uvrščenih (po starem 1. do 8. mesto)
• osvojeno 1. do 8. mesto za ekipe, če je to v prvi 1/3 uvrščenih (po starem 1. do 4. mesto)

ml. EP
• osvojeno 1. do 8. mesto za posameznike, če je to v prvi 1/3 uvrščenih (po starem 1. do 4. mesto)
• osvojeno 1. do 4. mesto za ekipe, če je to v prvi 1/3 uvrščenih (po starem 1. do 3. mesto)

Športnik mednarodnega razreda – šah standardni
Trajanje 1 leto

EP
• osvojeno 9. do 16. mesto, če je to v prvi 1/2 uvrščenih (po starem v prvi 1/3 uvrščenih)
• osvojeno 5. do 8. mesto za ekipe, če je to v prvi 1/2 uvrščenih (po starem v prvi 1/3 uvrščenih)