Soglasje k uporabi piškotkov.
Razumem Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Izvedba ligaških tekmovanj 2020

Upravni odbor je obravnaval vsebino vezano na izvedbo ligaških tekmovanj za letošnje leto z ozirom na situacijo s korona virusom in sprejel naslednja sklepa:

K.13.1. sklep: Navodila za izvedbo šahovskih aktivnosti se dopolnijo z naslednjim: Ves čas trajanja aktivnosti je v zaprtih prostorih obvezno nošenje mask za vse prisotne.

K.13.2. sklep: Vse šahovske lige, ki se še niso začele se lahko odigrajo le v obliki »gostovanj«, kjer so na isti lokaciji oz. v istem prostoru lahko samo igralci dveh nastopajočih ekip in sodnik, skladno z dopolnjenimi Navodili za izvedbo šahovskih aktivnosti, ki zajemajo tudi obvezno nošenje mask ves čas tekmovanja. Klubi ne bodo sankcionirani v kolikor ne bodo nastopili v ligi, prav tako noben klub ne more izpasti ali napredovati. V kolikor so klubi že plačali tekmovalne licence za nastop v ligi, pa se te ne bodo udeležili, se licenca prenese v prihodnje leto. V kolikor se klubi odločijo za nastop v ligi, mora vsak udeleženec podati izjavo, da v zadnjih 10 dneh ni imel nobenih simptomov covid-19 ali drugih podobnih bolezni. UO priporoča, da se v posamezni ligi igrata največ 2 koli v enem vikendu. Prenos terminov ligaških tekmovanj za leto 2020 v leto 2021 ni možen.