Mitropa pokal 2019 zaključen

Mitropa pokal 2019 se je zaključil. Za najvišja mesta se je pomerilo 10 moških in 9 ženskih ekip. Na prvenstvu je nastopilo kar 14 velemojstrov in 2 velemojstrici, kar pritrjuje dejstvu, da je šlo za dogodek na visoki kakovostni ravni. Poleg omenjenih pa je nastopila cela vrsta perspektivnih mladih šahistk in šahistov, ki bodo v kratkem predstavljali steber posameznih srednjeevropskih šahovskih reprezentanc.

Najvišjo lovoriko pri članih so osvojili Madžari, srebro je pripadlo Avstrijcem medtem, ko so bili Čehi tretjeuvrščeni. Pri dekletih so se na vrh povzpele Hrvatice, sledijo jim Francozinje na tretjem mestu pa Madžarke.

Dekleta domače reprezentance so v boju za tretje mesto izgubila s Hrvaško in na koncu zasedla 6. mesto. Najboljša med našimi je bila Laura Unuk s 5,5 točkami iz 8 partij. Fantje so v zadnjem kolu remizirali s Češko in osvojili končno 9. mesto. Na zelo izenačenem tekmovanju domača članska reprezentanca ni veliko zaostajala za konkurenco, med drugim je premagala tudi zmagovalno ekipo. Najboljši posamični izid med našimi je dosegel najmlajši Jan Šubelj s 6 točkami iz 9 partij.

Fotografije iz dogodka si lahko ogledate na naslednji povezavi: http://mitropa2019.si/gallery/