Soglasje k uporabi piškotkov.
Soglašam Portal Šahovske zveze Slovenije za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo spletišča se strinjate z njihovo uporabo.

Mednarodni dan šaha obeležen v Sloveniji

ŠD Stari trg ob Kolpi

Šahisti vseh kategorij so Svetovni dan šaha ob Kolpi obeležili z vrsto dejavnosti: turnirji, simultankami, tekmovanjem v sestavljanju šahovnice, reševanjem šahovskih problemov, dvoboji in še več. Dogodki so potekali v taborih, kampih, učilnicah in celo na čolnih – skratka povsod.
Slike si lahko ogledate na POVEZAVI

ŠD KRKA Novo mesto

Na mednarodni dan šaha se je ŠD KRKA Novo mesto pridružil poskusu postavljanja Guinnessovega rekorda za največje število odigranih šahovskih partij v 24 urah. Šahisti so na turnirju v Novem mestu odigrali 72 partij, ki so se uradno štele za postavitev novega rekorda. Rekord je bil uspešno postavljen s približno 7,2 milijona odigranih partij.
Slike si lahko ogledate na POVEZAVI

ŠK Impol Slovenska Bistrica

ŠK Impol Slovenska Bistrica je mednarodni dan šaha praznoval v soboto, 20. julija 2024, ob 9. uri, s simultanko velemojstra Jureta Škoberneta v Športni dvorani Slovenska Bistrica. Dogodek je vključeval kratko predstavitev na temo "Pomen šaha" in otvoritev, ki jo je vodil župan občine Slovenska Bistrica, dr. Ivan Žagar.
Slike si lahko ogledate na POVEZAVI